Puppy halsband: wat is de beste puppyhalsband?

Puppy halsband: wat is de beste puppyhalsband?

Bijna is het zover, jullie mogen jullie puppy ophalen. Handig om van te voren goed voor te bereiden op de komst van de pup en dus ook een halsband met lijn te kopen welke van stevige goede kwaliteit is en daarnaast past bij de grootte en het gewicht van jullie puppy.

In dit artikel neem ik jullie mee in de verschillende halsbanden met lijnen die er zijn, geef ik je tips waar op te letten en hoe je erachter kunt komen welke maat halsband geschikt is voor jullie puppy. 

Wanneer je de halsband voor het eerst om gaat doen bij jullie puppy, zal dit voor hem heel onwennig zijn. Dit merk je doordat de pup steeds aan zijn nekje gaat krabben. Wij raden dan ook aan om niet meteen een halsband met bandana of strik eraan vast te kopen. Dat maakt het voor jullie puppy nog gekker.
Meteen een grote ronde wandelen bij thuiskomst zal er voorlopig nog niet in zitten. Tijdens het wandelen zal de pup veel spannend vinden, aan zijn halsbandje krabben en op zijn kont gaan zitten om zo de nieuwe indrukken in zich op te kunnen nemen. 

In huis raden we aan om de halsband af te doen, zeker wanneer er geen toezicht is en/of jullie puppy in een hondenbench of puppyren zit. 

Waarom kiezen voor een puppy halsband?

♥ 1. Een halsband is relatief goedkoop:
De puppy halsbanden van Walk that Dog! kosten gemiddeld 18,95 euro per stuk, hier krijg je ook een bijpassende wandellijn bij. Wanneer je dit gaat vergelijken met een puppy tuig, ben je heel wat meer euro kwijt. Puppies groeien zo hard dat je beter even kunt wachten tot hij volledig is uitgegroeid. 

♥ 2. Een halsband is toegestaan bij een hondenschool:
Bij de puppycursus is het belangrijk om een sterke halsband te hebben welke prettig en comfortabel is voor jullie puppy. Een jachtlijn, slipriem, flexilijn of rollijn is niet toegestaan op een hondenschool. Simpelweg omdat een puppy nog te klein is voor een jachtlijn. Deze is namelijk alleen geschikt voor honden welke al netjes aan de riem kunnen mee wandelen. Met een flexilijn (ook wel rollijn genoemd) heb je geen goede controle over jouw puppy. Dit kan ook hinderlijk zijn voor je mede-cursisten. Daarnaast zit er vrijwel altijd spanning op een flex lijn. Op deze manier zal jouw puppy leren om te mogen trekken aan de lijn. Om dit af te leren is héél lastig!

Genoeg redenen om opzoek te gaan naar de mooiste halsband met lijn voor jouw puppy!

Onze Walk that Dog! Top halsbanden:

Onze halsbanden zijn van een uitstekende kwaliteit nylon en zijn herkenbaar door hun unieke oeko-tex 100 geclassificeerde sierbandjes. Voor ieder hebben wij wat wils: van de stoere You Rock, tot lieve Madeliefjes, tot voor paardenliefhebbers Horse Love, tot zoete Pink Lady en populaire set Paws.

Onze halsbanden zijn standaard 20 mm breed. Voor een aantal puppies van bepaalde rassen is dit nog te breed. Uiteraard denken wij ook aan hen en hebben wij ook halsbanden van 15 mm breed beschikbaar. 
Alle halsbanden zijn verstelbaar en kunnen gewassen worden in de wasmachine zodat zij er als nieuw weer uitkomen!

De kans is groot dat je nu een goed beeld van een puppy halsband hebt. Wellicht heb je ook al een favoriete kleur of print..

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een puppy halsband

♥ 1. Grootte van een puppy halsband:
Heel belangrijk dat een halsband goed om het nekje van jouw puppy zit. Niet te strak en zeker niet te los. Een halsband zit goed wanneer je twee vingers tussen de nek en halsband van jouw puppy kunt stoppen. 
Voor de juiste maat kun je vaak terecht bij jouw fokker. Wanneer je je puppy al in huis hebt, kun je gemakkelijk zijn nekomvang meten om zo opzoek te gaan naar de juiste maat. 

Heeft jouw fokker geen duidelijk antwoord en/of is jouw puppy nog niet thuis, dan hebben wij hieronder een kleine opsomming van rassen en de daarbij behorende maat halsband. 

♥ 15 mm breed: Teckelpuppy, mini Doodle puppy, Chihuahua puppy, Cocker puppy en alle andere puppies van vergelijkbare rassen.

♥ 20 mm breed: Retriever puppy (Golden Retriever, Flatcoated Retriever, Labrador Retriever), Herdershonden puppy en alle andere puppies van vergelijkbare rassen. 

♥ 2. Verstelbaarheid van de puppy halsband:
Vele zullen al weten wat ik nu wil gaan schrijven: een puppy groeit enorm hard! 
Handig dus dat de halsband verstelbaar is en zo nog een tijd met de pup kan mee groeien.

♥ 3. Materiaalkeuze van een puppy halsband:
Ook een belangrijk punt. Een nachtmerrie wanneer de halsband kapot schiet langs een drukke weg. Onze tip: absoluut niet gaan bezuinigen op dit punt. Een aantal goedkope winkels verkopen eens in de zoveel tijd hele goedkope puppy halsbanden. Dat lijkt zo voordelig maar is te mooi om waar te zijn. Kies voor kwaliteit! 

Nylon is heel sterk en weersbestendig. Daarnaast is nylon soepel en zal dit dus niet snel gaan irriteren aan het nekje van jullie puppy. 
Een halsband met gesp of kliksluiting geeft onze voorkeur. Een halsband zonder gesp of kliksluiting noem je een sliphalsband. Deze zijn absoluut niet geschikt voor een puppy! 

Hoe doe ik een puppy halsband om?

Puppy in huis: check! Halsband in huis: check!
Maar hoe doe ik een halsband om en wat moet ik doen als mijn puppy te speels is waardoor ik de puppy halsband niet om zijn nek krijg? 

Een klikhalsband klik je heel gemakkelijk om de nek van jouw puppy. Wanneer jouw puppy heel speels is en de halsband steeds wilt pakken, kun je wat snoepjes op de grond leggen zodat zijn aandacht daarheen gaat in plaats van naar het pakken van de halsband. 

Laat een puppy nooit op de halsband knagen. Hierdoor kan het nylon gaan beschadigen en/of de clip kapot gaan waardoor de halsband minder - tot niet - stevig genoeg meer is. 

Controleer regelmatig hoe strak de halsband zit. Jullie puppy is in de groei en de halsband moet niet te strak gaan zitten. De halsband zit goed wanneer je twee vingers tussen halsband en puppy nek kunt stoppen. 

Tot slot

Je kunt mij altijd contacten wanneer je vragen hebt over een puppy halsband of wanneer je twijfelt over de juiste maat. 

Walk that Dog! heeft het grootste assortiment aan puppy halsbanden en puppy lijnen. Wij hebben al veel baasjes met puppy blij mogen maken met een unieke puppy halsband van een uitstekende kwaliteit. 

♥ Veel geluk met jullie puppy! ♥

Terug naar blog