Hi liefhebber van de Flatcoated Retriever!
Ben jij opzoek naar een unieke halsband en/of lijn voor jouw viervoeter? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Een volwassen Flatcoated heeft een gemiddelde halsomvang van 40 – 60 centimeter groot.
Een Flatcoated pup heeft een gemiddelde halsomvang van 25 – 30 cm groot.

Op basis van deze gemiddelde afmetingen, hebben wij vrolijke, stoere maar bovendien unieke puppysets en lijnen samengesteld voor zowel jouw volwassen – als puppy –  Flatcoated Retriever. 

Welke maat jachtlijn heb ik nodig voor mijn volwassen Flatcoated Retriever?
Wij raden de 8 mm variant (doorsnede) – dit is 13 mm breed – aan voor de Flatcoats die vaak los mogen lopen en daarnaast niet meer trekken aan de lijn. Mocht jouw Flatcoated af en toe nog willen trekken aan de lijn, dan raden wij de 12 mm variant (doorsnede aan). Dit is 17 mm breed. 

Welke maat wandellijn heb ik nodig voor mijn volwassen Flatcoated Retriever?
Wij raden de 8 mm variant (doorsnede) – dit is 13 mm breed – aan voor de Flatcoats die vaak los mogen lopen en daarnaast niet meer trekken aan de lijn. Mocht jouw Flatcoated af en toe nog willen trekken aan de lijn, dan raden wij de 12 mm variant (doorsnede aan). Dit is 17 mm breed. 

De puppysets van Walk that Dog! zijn geschikt voor jullie Flatcoated Retriever pupje.

Klik HIER om naar onze puppysets te gaan;
Klik HIER om naar onze halsbanden te gaan;
Klik HIER om naar onze jachtlijnen te gaan;
Klik HIER om naar onze wandellijnen te gaan.

Nog even kennismaken met de Flatcoated Retriever…

De Flatcoated Retriever is een vrolijke, levendige en actieve hond. De vacht moet dicht zijn, van goede kwaliteit en zo glad mogelijk. Benen en staart moeten goed bevederd zijn. De kleur is zwart of leverkleurig.

De schofthoogte van de Flatcoated Retriever ligt tussen 55 – 61 cm.

Van oudsher moesten Flatcoated Retrievers tijdens lange jachtdagen de hele dag lang aangeschoten wild apporteren en samenwerken met andere jachthonden. Hiervoor waren bepaalde eigenschappen nodig: uithoudingsvermogen, intelligentie, jachtinstinct en van water houden. De Flatcoated Retriever is een actief, intelligent en enthousiast ras dat heel veel beweging nodig heeft, maar vooral ook geestelijk moet worden beziggehouden. Het ras houdt van lange wandelingen en is gek op zwemmen. Daarnaast is het ras erg intelligent en leergierig en werkt het graag samen met zijn baas. Een flatcoated retriever vraagt dus veel tijd en aandacht, óók wanneer het baasje het druk heeft of juist even wil uitrusten op de bank. Krijgt de hond niet genoeg beweging en uitdaging, dan kan hij lastig worden. Ook het jachtinstinct van vroeger is vandaag de dag nog aanwezig in de flatcoated retriever. Dit betekent dat het ras graag apporteert, maar dat hij ook kan gaan jagen. De flatcoated retriever is een enthousiaste, aanhankelijke allemansvriend, maar kan met kinderen soms wat druk of onstuimig zijn. Het alleen zijn moet stap voor stap aangeleerd worden, gezien de sociale aard van de Flatcoat. 

Bron: Raad van Beheer / Houden van Honden