Een nieuw huis is altijd spannend, zeker voor je nieuwe pup. Om alles goed en rustig te laten verlopen kun je je goed voorbereiden. Wat heb je allemaal nodig voor een hond om hem een warm welkom te geven? Met onze puppy checklist helpen we je op weg!

Halsband met bijpassende lijn:

Het eerste wat natuurlijk niet mag ontbreken is een halsband met lijn. Het is belangrijk om naar een halsband te kijken welke goed past.
Wanneer de halsband te groot is, kan de pup ontsnappen en dat is toch wel het laatste wat je wilt.
Voor de lijn kies je het beste voor een lichte variant met een passende musketonhaak. Niet te klein want hij moet immers stevig zijn, maar ook niet te groot aangezien dat voor een puppy nekje niet prettig is.

Na mijn eerste nest te hebben gefokt, kwam ik er al snel achter dat mensen vaak niet wisten welke maat halsband en lijn ze moesten halen. Vaak was de halsband te groot en de musketonhaak nog te zwaar. Daarnaast zie je vaak alleen effen bandjes in de winkel liggen, maar hoe leuk is het om een kleurrijk, stoer en/of schattig halsbandje te kunnen uitkiezen voor jouw puppy?

Zo zijn de puppysetjes van Walk that Dog! ontstaan. We begonnen klein voor onze eigen pupjes en dat breidde steeds meer uit. Inmiddels hebben wij een ruime keuze uit 50 soorten puppysetjes en hebben hiermee het grootste assortiment aan puppysetjes!

Wij vinden kwaliteit erg belangrijk. Door een Nederlands bedrijf worden voor ons de gespen en het nylon geproduceerd.
De unieke sierbandjes zijn oeko-tex 100 geclassificeerd, dit is goed voor mens en dier.

Onze puppysetjs zijn 20 cm breed en verstelbaar van 25 – 35 cm groot. Wij hebben voor deze standaard maat gekozen omdat de ervaring leert dat er veel rassen zijn die deze passen. Denk aan de Retrievers, Spanielachtige, Herdershonden, Sennenhonden en Lopende honden. Wanneer de maat te klein en/of te groot is voor jouw toekomstige pupje, laat het dan ook gerust weten. Dan maken wij de halsband gerust passend!

Voor de lijn gebruiken wij 8 mm polypropyleen Multifilament. Dit is stevig, licht van gewicht, kan in de wasmachine en blijft drijven op het water.
De musketonhaak is passend zodat deze niet te groot of te klein zal zijn.

Tip: bij ons kun je je eigen set samenstellen. Hoe leuk is dat?;-)